مزوتراپی
مزوتراپی
مزوتراپی چیست؟
مزوتراپی، تکنیک پزشکی است که توسط پزشک فرانسوی به نام میشل لوئیس پیستور ابداع شد. دراین روش موادمختلف دارویی،ویتامین ها، آمینواسیدها وعصاره های گیاهی درمزودرم به طور مکرر ومتوالی تزریق می شود. درطی ۵۰ سال اخیر بیش از۲۵۰۰۰ پزشک درتمام دنیا از روش مزوتراپی برای مقاصد مختلف پزشکی استفاده کرده اند. درسال ۱۹۸۷ آکادمی پزشکی فرانسه،مزوتراپی را به عنوان یک جزء اصلی درپزشکی به رسمیت شناخت . درحال حاضر مزوتراپی تکنیکی است که داروهای مختلف ترکیب شده در دوزهای خیلی کوچک ، برای ناحیه خاص بدن و درمان مورد نظر در عمق لازم تزریق می شود.
کاربردهای مزوتراپی:
۱-پیشگیری و درمان ریزش مو
۲-رفع چربی های موضعی
۳- درمان سلولیت
۴-کاهش وزن
۵-جوان سازی ورفع چین وچروک
۶-لیفتینگ وافزایش قوام پوست
۷-رفع استریا واسترچ مارک
۸-درمان هیپرپیگمانتاسیون
۹- پسوریازیس وخشکی پوست
مزایای مزوتراپی:
۱-غیرتهاجمی بوده وعوارض جانبی محدودی دارد.
۲- دسترسی مستقیم وفوری به ناحیه درمانی موردنظر
۳-داروهای تزریقی نیاز به عبور از دستگاه گوارش ندارد
۴-داروها برای رسیدن به بافت هدف ازفیلترکبدی عبور نمی کند.
۵-دردکم ونیاز به بی حسی ندارد.
۶- مواد قابل تزریق معمولا باعث تحریک و واکنش های سیستمیک نمی شود.
۷-بیمار پس از درمان ، امور روزانه خود را می تواند از سربگیرد.
درچه مواردی نمی توان مزوتراپی را انجام داد؟
۱-حاملگی و شیردهی
۲-مصرف داروهای ضدانعقاد
۳- سرطان فعال
۴- زخم، عفونت،هرپس فعال( تبخال ) در محل تزریق
۵- حساسیت دارویی
۶- دیابت کنترل نشده
۷-نفروپاتی ها
۸- بیماری اتوایمیون
۹- دربافت پستان
مزوتراپی را درچه قسمتهایی از بدن می توان تزریق کرد؟ ( نواحی قابل درمان )
۱- سرشکم ( سردل )
۲- برآمدگی داخل ران
۳- چربی طرفین لگن
۴- کپل ها
۵- شکم
۶- سر
۷- صورت
۸- زیرچشم
۹- چانه
۱۰- گردن
۱۱- بازوها
۱۲- پشت
۱۳- بالای زانو
۱۴- پاها – دست ها
۱۵- غبغب
مواد قابل تزریق در مزوتراپی:
همه مواد قابل تزریق باید محلول درآب ، غیرحساسیت بوده و نباید آبسه و ندول ایجاد کند و یا در محل تزریق نکروز دهد که این مواد شامل داروها – ویتامین ها-مواد معدنی، اسیدهای امینه ، بی حس کننده ها، هورمون ها، آنزیم ها و…. می باشد .
۱- مزوتراپی در جوانسازی :
با افزایش سن کلاژن پوست به طور طبیعی کاهش می یابد و عواملی مثل ارث ،نور خورشید،تغذیه نادرست باعث تشدید آن می شود.مزوتراپی به عنوان یک روش غیر تهاجمی وکار آمد وموثر می تواند به کار رود.همراهی این روش با سایر روشها ی جوانسازی نظیر بوتاکس، پیلینگ، لیزر و غیره موجب افزایش کارایی آن می گردد.
روشهای مزوتراپی در جوانسازی پوست صورت و بدن :
- meso Glow ( بهبود رنگ و ظاهر پوست )
- Meso Lift ( کاهش چین وچروک )
– Meso Glow چیست ؟
استفاده ازمزوتراپی درقسمت هایی ازبدن که با عوامل بیرونی درمواجهه اند مثل صورت و گردن و دست جهت بهبود رنگ وظاهر .
در این روش ازترکیباتی مثل ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها استفاده می شود که برای پوست حیات بخش بوده و درخشش بیشتری به آن می دهد . ویتامین ها سبب تحریک و حفظ مکانیسم سلولی و تولید کلاژن و الاستین را افزایش می دهد. و آنتی اکسیدان ها با پیری پوست مبارزه می کند و استفاده از تنظیم کننده ای جریان خون از کاهش اکسیژن بافتی جلوگیری می کند و هیالورونیک اسید به حفظ رطوبت پوست کمک می کند.
کاربردهایMeso Glow :
۱- رفع تیرگی و ظاهر خسته پوست
۲- بهبود تونیسیته و خاصیت ارتجاعی پوست
۳- حذف خطوط و چین وچروک سطحی
۴- رفع پیری پوست ناشی از نور
Meso Lift: به روشی گفته می شود که چین وچروک را کاهش داده تونیسیته و الاستیسیته پوست را بهبود بخشیده و پوست شل را در صورت و گردن لیفت می دهد دراین روش از انواع ویتامین ها مثل K , E, D, C , B , A مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها استفاده می شود .
کاربردهای meso Lift :
۱- بهبود آسیب های پوستی ناشی از آفتاب
۲- بهبود کیفیت پوست ( الاستیسیته و تورگور پوست )
۳- کاهش چین وچروک
۴- حیات بخشی و تغذیه رسانی به سلولهای پوست
۲-مزوتراپی دردرمان چاقی و درمان سلولیت :
ازمزوتراپی برای فرم دهی بدن و رفع چربی های موضعی می توان بهره برد . داروهای مورد استفاده در مزوتراپی با تداخل درمسیر برداشت چربی و افزایش جریان خون موجب کاهش حجم چربی شده و وجود ویتامین ها و اسیدهای آمینه در داروها باعث کشیدگی پوست و جلوگیری از افتادگی آن می گردد . به طور مشابه این روش موجب کاهش یا ازبین رفتن سلولیت می گردد . پس از این روش می توان به عنوان جایگزین مناسب برای لیپوساکشن نام برد اما نباید انتظار تاثیر معجزه آسا و غیر منطقی را داشت بلکه به عنوان روش موثر و تاثیر گذار در نظر گرفت .
۳-مزوتراپی در درمان ریزش مو :
آلوپسی از دید درمان مزوتراپی به دو گروه کلی آندروژنیک و غیر آندروژنیک تقسیم بندی می شود و دارویی که بسته به نوع علت ریزش مو باید به صورت خوراکی مصرف شود به صورت موضعی درمحل مورد نظر و به فولیکول مو تزریق می شود . مزوتراپی برای کنترل ریزش مو تا۸۰ % موثر است و نتایج بسیار خوبی داشته و ریزش مو را تا حد طبیعی کم می کند .
در ریزش موی هورمونی و ریزش مو درآقایان چون عامل بیماری همیشه دربدن باقی می ماند این روش در کنار سایر روش ها ی درمانی نظیر PRP مورد استفاده قرار می گیرد . درشرایط ریزش موی ناشی از علل تغذیه ای ، استرس ، اعمال جراحی و ….. کمک شایانی به پیشگیری و درمان ریزش مو می کند .
نحوه تاثیر مزوتراپی در درمان ریزش مو :
۱- افزایش جریان خون به پوست سر
۲- مهارآنزیم
۳- تحریک رشد فولیکول مو می باشد.
۴- مزوتراپی در درمان هیپرپیگمانتاسیون ( لک ) :
لک های تیره تر از پوست ناشی از تجمع بیش ازحد ملانین درون ملانوسیت ها و و کراتینوسیت ها و نیز تکثیر ملانوسیت ها درمحل لک می باشد لذا برای درمان لک ها می باید پروتکل ترکیبی شامل درمانهای مختلف نظیرمیکرودرم ابریژن ، IPL،فرکشنال ،CO2و درمان خوراکی و موضعی به همراه مزوتراپی استفاده نموده زیرا باید هم آنزیم تیروزیناز را که سبب تولید ملانین می شود را مهار کرد و هم سرعت تقسیم و جایگزینی سلولی را بالا برد . انواع لک های سطحی و حتی برخی از لک های عمقی را می توان به روش مزوتراپی درمان نمود .
۵- مزوتراپی در درمان پف و چربی زیر چشم:
توده چربی زیر چشم به علت رشد چربی در زیر پلک تحتانی ایجاد می شود بسیاری از افراد پس از ۵۰ سالگی به آن دچار می شوند که ظاهر فرد مسن و خسته به نظر بیاید.
چربی و پف زیر چشم به خوبی به درمان با مزوتراپی پاسخ می دهد و فاکتورهایی مثل جنس، سن و نژاد بر روی نتایج درمان موثر نیستند.