اگزما و خارش های پوستی
اگزما و خارش هاي پوستي
اِگْزِما (به انگلیسی: eczema) یا درماتیت به التهاب یا آماس پوست گفته میشود که میتواند منجر به خارش، قرمزی، تورم، پوستهریزی و دیگر نشانهها شود.
اگزما از یک کلمه یونانی به معنای جوش بالا آمده است.
انواع اگزما
– التهاب تماسی پوست (درماتیت تماسی)
– درماتیت آتوپی (بدون علت)
– درماتیت سبورئیک (تورم و قرمزی پوست سر و صورت همراه با شورهٔ زیاد)
– درماتیت نومولار
– درماتیت اکسفولیاتیوژنرالیزه (اریترودرمی) (تورم و قرمزی شدید پوستِ سرتاسر بدن همراه با پوستهریزی)
– درماتیت ناشی از استاز (ماندن خون در رگها)
– درماتیت موضعی ناشی از خاراندن
– درماتیت دور دهانی (درماتیت پریاورال)
– پومفولیکس (Pompholyx)
درماتیت
از دو کلمه درماتیت و اگزما به جای همدیگر استفاده میشود ولی معمولاً در مواردی که عامل خارجی مسبب التهاب وجود داشته باشد از کلمه درماتیت و در مواردی که عامل خارجی وجود نداشته و به اصطلاح بیماری اندوژن باشد از کلمه اگزما استفاده میشود.
شدت و طول بیماری
اگزما و خارش هاي پوستي براساس شدت و دوره بیماری ضایعات التهابی اگزمایی را به سه گروه اصلی میتوان تقسیم نمود.
الف. التهاب اگزمایی حاد؛ این نوع التهاب با ضایعات قرمز روشن و متورم همراه با دانه های آبدار و با خارش شدید مشخص میشود. خاراندن باعث ایجاد خارش، ترشح سرم از دانه ها، تشکیل دلمه و افزایش احتمال عفونت ثانویه میشود. شروع و استقرار بیماری از چند ساعت تا ۲ الی ۳ روز زمان برده و در صورت عارضه دار نشدن چند روز تا چند هفته تداوم یافته و سپس برطرف میشود. انواع بیماریهای اگزمایی که با این مشخصات ظاهر میشود عبارت است از: درماتیت تماسی، اگزمای سکه ای، پمفولیکس، عفونتهای قارچی.
ب. التهاب اگزمایی تحت حاد؛ این حالت با ضایعات پوسته دار قرمز با خراش و نمای فلسی شکل پوست و با خارش خفیف تا متوسط و بدون دانه های آبدار مشخص میشود. بیماریهای درماتیت آتوپیک، درماتیت کهنه بچه، اگزمای دور دهان، اگزمای نوک پستان مادران شیرده و … با این نوع التهاب ظاهر میشود.
ج. التهاب اگزمایی مزمن؛ این حالت با افزایش ضخامت پوست، تشدید خطوط پوستی، خراش و ترکهای پوستی و خارش متوسط تا شدید مشخص میشود. بیماریهایی که میتوانند با این حالت تظاهر کنند عبارت است از: پای خشک و ترکدار، اگزمای نوک انگشتان تایپیستها.
درمان
اولین قدم درمان این است که پوست دیگر در تماس با ماده حساسیتزا یا محرک قرار نگیرد. آنتی هیستامینها و کورتیکواستروئیدها در درمان التهاب و رفع علائم بسیار مفیدند.
استفاده از لباس های نخی یکی از راه های درمان اگزما می باشد.
برای کم کردن التهاب آن باید از خاراندن و مالاندن آن خودداری نمود.
دوری از گرما و تعرق زیاد نیز در جلوگیری از ازدیاد آن موثر می باشد.
توصیه های ضروری دکتر بهرام منصوری اصل در صورتی که مبتلا به اگزما و خارشهاي پوستي هستید و مایل به درمان آن می باشید :
- اکیدا توصیه می کنم از اقدامات غیر پزشکی و خودسرانه پرهیز کنید
- حتما با پزشک مشورت کنید
- حتما برای تشخیص نوع ضایعه و بررسی ریسک احتمالی به پزشک مراجعه کنید ممکن است نیاز به نمونه برداری و ارزیابی آزمایشگاهی باشد
2 دیدگاه
رضا
2020-03-25 در 14:51
سلام بنده اقا ۲۴ سالمه از تبریز مزاحم میشم من۱۱تا خال سطحی دارم که طاهرم را زشت نشان میده خواستم ببینم باتوجه به وسع مالی هزینه برداشت خال ها چقدر میشه
admin
2021-09-13 در 12:47
روش های درمان متعددی هست که هزینه های متفاوتی دارند. در هنگام ویزیت مطرح نمایید