لطفا صبر کنید ...

ca332973fc363da77aefed58534dcd5c_XL

PRP

Platelet  Rich  Plasma(PRP) یا پلاسمای غنی از پلاکت، درواقع غلظت بالایی از پلاکت های خون خود بیمار است که طی فرایند جداسازی  و تغلیظ از خون تازه ولخته نشده خود بیمار تهیه می شود و برای تحریک و نوسازی بافت های آسیب دیده درمناطق صورت ، گردن، سر، سینه، دست ها، وبدن مورد استفاده قرار می گیرد . PRP روشی صد در صد طبیعی و نسبتا نوین درعلم پزشکی می باشد  که از اوایل دهه ۹۰ میلادی در رشته های مختلف پزشکی مانند جراحی زیبایی فک و صورت ، جراحی قلب، ارتوپدی و… مورد استفاده قرار می گیرد.

prp

پلاکت چیست ؟

خون شامل پلاسما وعناصر جامد معلق در پلاسما یعنی گلبولهای قرمز وسفید  وپلاکت هاست. پلاکت ها اجسام کروی کوچکی هستند که از قطعه قطعه شدن سیتوپلاسم سلولهایی به نام مگاکاریوسیت درمغز استخوان حاصل می شود .نقش اصلی پلاکت جلوگیری از خون ریزی رگها به وسیله تشکیل توده پلاکتی و کمک به ترمیم جدار عروق می شود. همچنین پلاکت ها موجب آزاد سازی فاکتور رشد و پروتین های خاص و تحریک سلولهای بنیادین برای باز سازی بافت جدید می شود.

با توجه به توضیحات فوق چنانچه پلاکت ها به صورت مصنوعی فعال و در موضی از بدن  تزریق شوند موجب تحریک و رشد پروسه بافت سازی درآن خواهد شد به طور مثال اگر درکنار فولیکول مو تزریق شوند باعث رویش مجدد و طبیعی مو می شود و درصورت تزریق در پوست موجب تجدید ساختار آن و رفع چین و چروک و خطوط و غیره خواهد شد همچنان در استخوان یا غضروف باعث ترمیم شکستگی یا سائیدگی می شوند بنابراین از پی آر پی می توان در درمان بیماریها و جوانسازی پوست استفاده کرد .

روش  تهیه  PRP :

خون کامل شامل گلبولهای خونی، پلاکت ها، پلاسما و انواع متنوعی از پروتئینها و مواد دیگر است  با توجه به اینکه هر کدام از آنها دارای شکل و وزن متفاوتی  هستند لذا می توان آنها را به روش های مختلف نظیر سانتریفیوز جدا سازی نمود.

اگر خون منعقد نشده سانتریفیوز شود سه لایه شامل گلبول های قرمز ،گلبولهای سفید ،پلاکتها و پلاسما به دست می آید.

به طور کلی پلاکتها چهار مرحله دارد :

۱- خونگیری : در این مرحله خون از بیمار اخذ می شود.

۲-سانتریفیوز : خون گرفته شده سانتریفیوز می شود تا پلاکتها و پلاسما از گلبولها جدا شوند.

۳-جدا سازی : در این مرحله پلاکت ها و پلاسما از گلبولها ی خون جدا می شود.

۴-فعال سازی و تزریق : برای اینکه پلاکت های تزریق شده ،بافت سازی را شروع کنند قبل از تزریق با مخلوط کردن محصول نهایی با کلسیم  کلراید انجام می شود.

مزایای PRP

۱-از خون خود شخص استفاده می شود بنابراین عوارض احتمالی عفونت ،انتقال بیماری و نیز پس زدن را ندارد .

۲-هیچ نگرانی در مورد غیر استاندارد بودن و ناشناخته بودن محصول وجود ندارد.

۳-با توجه به کیت مخصوص ،پروسه کار کاملا استریل است.

۴-کم و زیاد بودن مقدار تزریق خطرناک نیست.

۵-یک روش غیر تهاجمی است و خطرات آن بسیار ناچیز است .

۶-اثر و ماندگاری طولانی تری دارد و نسبت به روش های مشابه هزینه زیادی ندارد.

۷-دوران نقاهت بعد جراحی را بطور مشخص کاهش می دهد.

۸-از نظر ایمونولوزی خنثی است و هیچ گونه حساسیت و آلرژی ایجاد نمی کند.

۹-در همه نواحی بدن قابل استفاده بوده و هیچ محدودیتی ندارد.

۱۰-با توجه به انواع انتی بادی ها در پلاسما به عنوان انتی بیوتیک طبیعی عمل می کند.

در چه مواردی نمی توان از PRP استفاده کرد؟

۱-  سرطان خون ، پوست و سیستمیک

۲-بیماران مبتلا به ایدز و دیابت

۳-بیماری های خونی حاد یا مزمن مثل اختلالات انعقادی

۴-ترومبو سیتو پنی [کاهش تعداد پلاکت ]

۵-بارداری و تورم فعال پستان

۶-بیماری های پوستی مانند پور فیری

۷-در موارد مصرف آسپرین و داروهای ضد انعقاد [هپارین و وارفارین ]

۸-در طول درمان با استروئیدها و شیمی درمانی

۹-مصرف  داروهای  NSAID در ۴۸ ساعت گذشته [ بروفن، ایندومتاسین ،دیکلوفناک ،پیروکسیکام و…]

۱۰-تب یا بیماری در چند روز اخیر

۱۱- سابقه تومور فعال یا متاستاز – کم خونی – عفونت فعال

نکته : درصورت مصرف NSAID  بایستی از سه روز قبل قطع شود و در مورد مصرف آسپرین لازم است از ۱۰ روز قبل ،

 مصرف آن قطع شود .

1751

PRP درپوست وزیبایی :

امروزه یکی از پرمخاطبترین خدمات پزشکی در سطح دنیا خدمات زیبایی است. این خدمات به روش های مختلف تهاجمی ، غیر تهاجمی و به وسیله مواد مختلف ارائه می شود دراین میان هر روشی که بتواند به صورت غیرتهاجمی تر از دیگر روشها و بدون عوارض جانبی عمل کند به طور قطع از پذیرش بیشتری از سوی بیمار و نیز پزشک برخوردار خواهدشد.استفاده ازPRP درجوانسازی و رفع برخی از مشکلات زیبایی هم اکنون در اقصی نقاط دنیا از جمله آمریکا ، ژاپن، انگلیس و نیز ایران مرسوم شده وهر روز گسترش بیشتری پیدا می کند زیرا PRP  بخاطر بکارگیری خون خود فرد بیمار برای درمان وی پذیرش بیشتری نسبت به سایر روشهای مشابه می باشد .

بسیاری از مشکلات زیبایی نظیر چین وچروک ها ، حاصل پروسه پیری و کاهش کلاژن  و الاستین ماتریکس بین سلولی ، فیبروبلاستها و چربی در لایه های پوست است این پروسه ، قوام، شکل، حجم، صافی، قابلیت ارتجاعی پوست را کاهش داده و درنهایت به شکل گیری انواع مشکلات زیبایی نظیر چین و  چروک منتهی می شود .

با توجه به نقش پلاکت ها در فرآیند بازسازی بافت های مختلف نظیر: رگ زایی، سنتز و کلاژن وتمایز سلولهای بنیادی گویای  توان PRP دربازسازی کلاژن ، الاستین ، عروق و ماتریکس بین سلولی و درنهایت بازگرداندن دوباره شادابی و جوانی پوست اند. بر همین اساس، هم اکنون PRP به روشهای مختلف در درمانهای پوست و مو استفاده می شود.

کاربردهای PRP در رفع مشکلات پوستی  :

۱-جوانسازی صورت و رفع افتادگی پوست

۲-رفع چین وچروک ناشی از افزایش سن

۳-جوانسازی دستها

۴-رفع اسکار آکنه ،آبله مرغان ،زخم های ناشی از بریدگی و سوختگی و….

۵- ازبین بردن خطوط اخم یا خنده و چین وچروک دینامیک

۶- درمان ریز مو و طاسی سر و ابرو

۷- رفع پف ، چین و چروک و تیرگی دور چشم

۸-تسریع در روند بهبودی زخم های کهنه، زخم های دیابتی و ترکهای پوستی

نحوه تاثیرPRPدر جوانسازی پوست و درمان چین و چروکهای صورت و گردن :

با تکنیک PRP فاکتورهای رشد که منجربه تکثیر و بازساری فیبروبلاستها و کراتینوسیتها می شوند از خون خود فرد با تکنیک های خاص جداسازی شده و با فعال کننده های ویژه به صورت مستقیم در موضع تزریق می گردد بنابراین به صورت کاملا طبیعی و معجزه آسا تولید کلاژن و کراتین بافتی افزایش یافته و قوام و شادابی پوست به آن باز می گردد .

تعداد جلساتPRP در پوست و زیبایی :

تعداد جلسات و فواصل آنها برحسب شرایط پوست تعیین می شود و ممکن است به ازای هربیمار بسیار متفاوت باشد .ولی به طور کل برای جوانسازی صورت برحسب سن از ۱ تا ۴ جلسه با فواصل ۲ الی ۶ ماه پیشنهاد می شود .

-در سنین ۳۰الی ۴۰ سالگی هر یک الی دو سال یک جلسه کافیست .

-در سنین ۴۰ الی ۵۰ سالگی  سه جلسه درمان لازم است به ترتیبی  که جلسه دوم ۶ ماه بعد از جلسه  اول و جلسه سوم ۹ ماه بعد از جلسه دوم باشد درمان نگهدارنده هر یک یا یک و نیم سال کافی است .

-بالای ۵۰ سال سه جلسه درمان لازم است به این ترتیب که جلسه دوم ۳ الی ۶ ماه بعد از جلسه اول و جلسه سوم ۶ ماه بعد از جلسه دوم باشد و درمان نگهدارنده سالی یک بار انجام شود .

نکته : هر جلسه درمانی حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت طول می کشد.

مراقبت های بعد  از PRP در پوست و زیبایی :

  • محل عمل تا ۲۴ ساعت شسته نشود .
  • استفاده از ضد آفتاب و اجتناب از تابش مستقیم آفتاب حداقل ۲ هفته .
  • استفاده از عینک تیره به مدت یک هفته .
  • استفاده از کرم نگهدارنده روز و شب .

عوارض احتمالی بعد از PRP

در چند روز اول ممکن است قرمزی ،ورم ، سوزش و درد خفیف ایجاد شود که معمولا به زودی بر طرف می شود در موارد نادر احتمال بروز عفونت و هما توم وجود دارد .

استفاده از PRP در پوست و زیبایی در موارد زیر نتایج خوبی ندارد:

  • افراد سیگاری ، الکلی و دارای سوء تغذیه
  • افراد مبتلا به مشکلات ژنیتکی پوست
  • ضایعات پیشرفته ناشی از نور خورشید
  • ها یپر پیگمانتاسیون های پیشرفته
  • خطوط عمیق
  • ضایعات مویرگی روی بینی و گونه ها

توجه :

نتایج درمان های پوست با PRP تا سه هفته ظاهر می شود ولی ظهور نتایج کامل حدود ۳ الی ۶ ماه طول می کشد .

PRP در رویش ،تقویت و کاشت مو

در سال ۲۰۰۴  پز شکانی که از PRP برای بهبود زخم استفاده می کردند متوجه شدند علاوه بر بهبود زخم ، مو های پیرامون زخم نیز رشد چشمگیری داشته اند . به دنبال آن در سالهای ۲۰۰۷ تا۲۰۰۹  تحقیقات متعددی ، در خصوص اثرات PRP در رشد مو ها  ، صورت گرفت و تعدادی از بیماران مبتلا یه طاسی سر ،با تزریق  موضعی PRPدر پوست سر ، تحت درمان قرار گرفتند .پس از آن PRP به عنوان یک عامل موثر در تحریک رویش مو ، تقویت رشد مو و کمک در ارتقاء کیفیت اعمال کاشت مو ، مورد توجه متخصصین مربوطه قرار گرفته و توسعه روز افزونی را تجربه نموده است .

PRP  و کاشت مو :

با توجه به اینکه در عمل کاشت مو ، موها از پشت سر جدا شده و در مراحلی بسیار دشوار و طولانی  در جلوی سر کاشته می شود  لذا ممکن است ریشه موها به دلایل  زیر دچار آسیب وقت شوند :

۱-خشک و کم آب شدن ریشه مو به دلیل از دست دادن  سرم یا پلاسما

۲-کمبود اکسیژن در فاصله برداشت تا کاشت

۳- تغییرات دما و شرایط بازی و اسیدی  محیط در فضای بیرون از محیط  طبیعی

۴-نبودن مویرگ های خونی لازم برای تامین اکسیژن و تغذیه آنها در محیط کاشت

پس بطور قاطع با توجه به نقش پلاکت ها با همراه سازی عمل کاشت مو با PRP می توان اثرات  همه چهار آسیب احتمالی فوق را تا اندازه زیادی کاهش داده و نواقص و کمبودها را تامین نماید.

این کار با تشکیل عرو ق خونی جدید  و افزایش اکسیژن رسانی در محیط ، موهای جدید را در کمترین زمان ممکن ، به شرایط مناسب رسانده و در نهایت کیفیت عمل را به طور قابل توجهی افزایش می دهد.

همچنین بعد از کاشت مو می توان ، با تزریق PRP  در فواصل چهار ماهه ، روند رشد و تقویت فولیکول و موهای منتقل شده را تسریع بخشید.

 درمان طاسی سر با  PRP :

مطالعات مختلف کلینیکی نشان داده اند که استفاده از PRP  در طاسی سر می تواند موجب رویش مجدد و طبیعی مو در مناطق طاس پوست سر شود.از مزایای استفاده از  PRP در درمان طاسی آن است که یرای انجام آن نیازی به کوتاه کردن موی شخص نیست و هیچگونه آثار اسکار جراحی و خونریزی ایجاد نی شود.

PRP در درمان ریزش مو[تحریک و تقویت مو] :

استفاده از PRP  برای درمان ریزش مو که دارای پتانسیل لازم برای تغییر راه درمان است، آن را به عنوان انقلابی در درمان ریزش مو در سراسر جهان تبدیل کرده است.

در روش درمانی PRP با تزریق مقادیر زیادی پلاکت به محل ریشه های مو منجر به آزاد شدن فاکتورهای رشد و تحریک فولیکول های مو که در مرحله ی تلاژن هستند می شود و همچنین در منطقه ی تزریق با افزایش مویرگ ها ، تغذیه ی بهتری برای فولیکول های مو فراهم آورده و موجب تحریک رشد مجدد موهای ریخته شده، تقویت شکل و قوام و کیفیت فولیکول های موجود، طولانی کردن دوره ی آناژن و افزایش عمر موهای موجود می شود و همچنین باعث رویش و تقویت موهای جدید می گردد.


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *


logo-white-footer

لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.
لورم ایپسوم یا طرح‌ نما به متنی آزمایشی و بی‌معنی در صنعت چاپ، صفحه‌آرایی و طراحی گرافیک گفته می‌شود.

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دکتر بهرام منصوری می باشد